Търсене в този блог

събота, 30 юли 2011 г.

Парфе "Шарлота"

За този летен сладкиш има различни вариации, някои дори изрично казват, че се прави с много прясно, още несварено мляко, иначе няма да се получи. Малко е рисковано да си търсите такова мляко, освен ако си нямате крава, която да издоите веднага в купата за разбиване, така че и една опаковка от магазина ще свърши работа.

Продукти:
1 литър прясно мляко
7 яйца
2 чаени чаши захар
3 супени лъжици с връх брашно
2 супени лъжици с връх желатин
2 с. л. какао
1 чаена чаша смлени или ситно нарязани орехи
2 ванилии

Желатинът се накисва за 10 минути в хладка вода. Жълтъците се разбиват с половината захар,добавят се млякото, брашното и 1 ванилия. Всичко това се слага на много слаб огън, добавя се желатина и се вари докато стане на крем. Оставя се леко да изстине. Белтъците се разбиват с останалата захар и се смесват с крема. Сместа се разделя на три части:

1/3 с орехи
1/3 с ванилия
1/3 с какао

Сипват се на пластове в намокрена с вода форма и се оставя в хладилника за една нощ. Преди изваждане се потопява за секунда в гореща вода и се обръща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар