Рецептата е италианска, от една стара готварска книга. Излизат 2-3 порции и за разлика от други суфлета това не бухва много.
Продукти:
2 яйца
100 г сирене
2 супени лъжици краве масло
2 супени лъжици брашно
3/4 чаена чаша мляко
черен пипер
Подправки на вкус - аз слагам малко индийско орехче и риган
Маслото се загрява, брашното се изпържва леко в него и се добавя млякото. Когато стане на сос се оставя да изстине леко. Жълтъците се разбиват на пяна, прибавя се сиренето, след това и соса. Към всичко това внимателно се добавят белтъците, разбити на сняг с щипка сол. Изсипва се в намазана с мазнина форма за суфле и се пече 30-40 минути на водна баня на 180 градуса.
Теория и практика на едно суфле
Няма коментари:
Публикуване на коментар