Търсене в този блог

неделя, 14 август 2011 г.

Пълнени тиквички

Продукти:
3 средно големи тиквички
около 200 грама кайма
1 чаена чаша ориз
1 морков
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 домат
сол,
олио или зехтин
копър

Тиквичките се разрязват на две по дължина и се издълбават с лъжица като лодки - не трябва да е много близо до кората, иначе ще се разпилеят. Посоляват се и се запичат във фурна на 200 градуса за около 10 минути - докато леко омекнат.
Нарязаните лук, чесън и морков се изпържват за минута-две в загрятата мазнина, добавя се измитият ориз и се бърка в продължение на 2-3 минути. Прибавя се обеленият и настърган домат, а когато оризът поеме част от течността - и каймата. Разбърква се много добре, за да не стане на буци и се посолява. Добавя се по половин чаша гореща вода и се задушава докато оризът стане полуготов. Тиквичките се пълнят със сместа, в която е нарязан копърът и се пекат на 220 градуса докато се зачервят.

Още рецепти с тиквички:
"Торта" от тиквички и моркови
Спирали от тиквички
Крем супа от тиквички
Морковени суфле-тортички
Тиквички в главната роля
Бухти от тиквички

Няма коментари:

Публикуване на коментар