Търсене в този блог

вторник, 2 август 2011 г.

„Торта“ от тиквички и моркови

Продукти:
4 – 5 тиквички
400 г. моркови
2 яйца
100 грама натрошено сирене
100 грама настърган кашкавал
1 чаена лъжица горчица
4 супени лъжици заквасена сметана
малко черен пипер, копър, сол и зехтин

Тиквичките се нарязват на дълги резени, поръсват се със сол, намазват се добре със зехтин и се запичат около 15-20 минути на 150 градуса. В тенджерка или тиган се сипват 2-3 лъжици зехтин, загряват се и в тях се слагат настърганите моркови. Задушават се около 15 минути на средно силен котлон, след което се оставят леко да изстинат. След това се смесват с яйцата, сиренето, кашкавала, сметаната и подправките.

Дъното на малка тавичка или форма за печене се покрива с тиквички, върху тях се изсипват морковите. Отгоре се нареждат още тиквички. Пече се около 20-25 минути на 190 градуса.

Рецептата е на сп."Меню"

Още за тиквичките:
Тиквички в главната роля
Спирали от тиквички
Морковени суфле-тортички
Крем супа от тиквички
Пълнени тиквички
Бухти от тиквички

Няма коментари:

Публикуване на коментар