Търсене в този блог

петък, 5 август 2011 г.

Крем супа от тиквички

Продукти:
2 тиквички
4-5 картофа
връзка зелен лук или малка глава стар
2-3 скилидки чесън
3-4 супени лъжици олио
1 яйце
около 150 грама заквасена сметана
копър

Лукът и чесънът се нарязват и се изпържват за около минута в олиото, загрято в тенджера. Заливат се с гореща вода - около 1.7-2 литра. Добавят се нарязаните картофи. След като са почти сварени се слагат и тиквичките, обелени и нарязани на едри кубчета. Когато се сварят и те, супата се маха от котлона. Яйцето се разбива, прибавя се сметаната, разбърква се добре и постепенно към тях се налива малко от бульона. След това сместа се размесва с останалата част от супата и се пасира. Накрая се нарязва връзка пресен копър.

Още рецепти с тиквички:
Спирали от тиквички
"Торта" от тиквички и моркови
Морковени суфле-тортички
Тиквички в главната роля
Пълнени тиквички
Бухти от тиквички

Няма коментари:

Публикуване на коментар