Търсене в този блог

понеделник, 8 август 2011 г.

Салата с печени зеленчуци

Особеното на тази салата е печенето в пепел на чушките и патладжана, което им придава неповторим вкус със съвсем лек опушен аромат. След като махнете месото от барбекюто, можете да използвате пепелта и за приготвянето на гарнитурата - трябва да е само от изгорели дърва, и да няма въгленчета жарава. На печката вкъщи няма да получите същия вкус, но пък в краен случай може да пробвате.

2-3 патладжана
5-6 чушки
връзка магданоз
няколко листа босилек
зехтин
оцет
сол

Зеленчуците се заравят за няколко минути в горещата пепел без да се почистват от дръжките. Готови са, когато омекнат и люспата им започне да се отделя. Оставят се да изстинат, след това се почистват от люспите и дръжките, чушките и от семките, и се нарязват на парченца. В никакъв случай не се мият с вода! Добавят се нарязаните ситно магданоз и босилек, подправят се със сол, олио и оцет и се разбъркват добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар