Търсене в този блог

събота, 5 ноември 2011 г.

Салата със сметана, царевица и целина

Продукти за 4 порции:
400 грама заквасена сметана
2-3 супени лъжици кисело мляко
200 грама сладка царевица от консерва
1 малка глава (около 100 грама) целина
4 чаени лъжички горчица
сол на вкус

Целината се обелва, разрязва се на четири парчета и се сварява в подсолена вода. Трябва да остане малко твърда, а не да се развари. Залива се веднага със студена вода и се нарязва на кубчета. Добавят се останалите продукти и се разбъркват хубаво. За вариация - можете да добавите ядки, магданоз или пресни листа от целина.

За добавка към:
Свинско филе с червено цвекло

Няма коментари:

Публикуване на коментар